Inapoi sus

CE SUNT PROBIOTICELE SI PREBIOTICELE

PROBIOTICELE sunt bacterii vii ce permit refacerea proprietatilor florei intestinale. Ele impiedica dezvoltarea excesiva a bacteriilor nefavorabile. Dupa administrarea curelor recomandate cu probiotice, se recomanda administrarea lor pe termen lung la 3-4 zile cate o capsula pentru mentinerea efectelor deoarece ele se elimina (vii inca active) datorita activitatii intestinale (miscarile peristaltice)

Efectele probioticelor asupra sanatatii depind  de tulpinile specifice selectate si dozele utilizate.

Probioticele amelioreaza specific anumite tipuri de disconfort sau afectiuni.

Unde se gasesc?    Iaurt + Fructe
– in lactate fermentate
– iaurturi
– kefir…

 

PREBIOTICELE sunt fibre ce nu pot fi digerate de sistemul nostru digestiv, care stimuleaza la nivelul colonului multiplicarea anumitor bacterii probiotice capabile sa amelioreze functionarea microbiotului. Prebioticele servesc ca hrana pentru probiotice permitandu-le astfel sa se multiplice.

Astfel prebioticele ajuta la dezvoltarea si mentinerea probioticelor in organism.  

Unde se gasesc? prebiotice
– in fructe si legume
– banane
– sparanghel
– usturoi si ceapa
– salsifis gatita (barba-caprei)…

Pentru asigurarea echilibrului si diversitatii bacteriilor prezente in microbiotul intestinal, prebioticele si probioticele intervin formand un amestec inteligent unic.

Administrarea probioticelor inainte de plecarea in calatorii, in timpul calatoriei si 1 saptamana dupa intoarcere asigura prezenta bacteriilor benefice ce repopuleaza microbiotul intestinal si ajuta la prevenirea infectiilor.

Pentru o eficacitate maxima, probioticele si prebioticele trebuiesc consummate in cantitati suficiente, cu regularitate.

Pileje este specialist in dezechilibrele microbiotului si studiaza de peste 20 de ani efectele tuturor tulpinilor de probiotice pentru a recomanda selective, in functie de tulburarile digestive, in doze eficiente, la bebelusi, copii si adulti.

Probioticele Pileje corespund unor criterii exigente de calitate si eficienta, recunoscute de pe plan International

  • Absenta efectelor patogene asupra oamenilor
  • Rezistenta tulpinilor pentru a supravietui in tubul digestive
  • Adeziunea la celulele peretelui intestinal (capacitatea de a se fix ape peretele intestinal deoarece altfel ar fi eliminate prin scaun
  • Capacitatea de a creste raspunsul imunitar
  • Efectele sunt dependente de tulpini si de doze
  • Au studii clinice pentru dovedirea eficientei
  • Datorita calitatii exceptionale, probioticele Pileje sunt inregistrate s pastrate in colectiile particulare a Institutului Pasteur Franta

Cereti sfatul specialistului in cazul problemelor digestive, mai ales al celor severe (sange in scaun, crampe abdominale)

OptimaHealth

Optima Health

Leave a Comment