Inapoi sus

Soarele si efectele razelor sale

SOARELE are multe efecte benefice asupra “bunei noastre dispozitii” cat si a sanatatii prin sintetizarea vitaminei D (vitala organismului uman) si îmbunătățirea anumitor patologii ca psoriazisul.

Cu toate acestea, razele sale pot avea efecte daunatoare asupra organismului (in functie de momentul zilei si durara expunerii) atat asupra pielii cat și in profunzime. Astfel, pentru a beneficia doar de efectele favorabile si a ne proteja impotriva celor nefavorabile, orice expunere la soare necesită o protecție adecvata.

EFECTELE DAUNATOARE ALE RAZELOR SOLARE: RAZELE UV grad de patrundere in piele a razelor UV

La soare, pielea este iradiata de raze diferite, cele principale fiind razele ultraviolete A si B

  • Razele UVC au lungimi de unda scurte, sunt absorbite de stratul de ozon inainte de a ajunge pe pamant
  • Razele UVA au lungimi de unda lungi si patrund in profunzimea pielii. Deteriorand elastina, razele UVA afecteaza fermitatea pielii ducand la fotoimbatranire prematura si ridare accentuata. Absorbtia excesiva de raze UVA poate provoca, de asemenea, dezvoltarea unor forme de cancer de piele.

Razele UVB au lungimi de unda medii si sunt oprite partial de straturile superioare ale pielii: stratul cornos si epiderma. Responsabile in principal de arsurile solare ele pot deteriora celulele si altera AND-ul. Pe termen scurt, absorbtia excesiva de raze UVB poate provoca, de asemenea, aparitia unor forme de cancer al pielii

reflexia razelor UVIntensitatea radiațiilor ultraviolete este exprimată prin indicele UV, care reflectă riscul asociat cu expunerea la soare

Indicele UV depinde de anotimp, altitudine și ora din timpul zilei

 

Fara precautii specifice si preventive, razele ultraviolete A si B pot fi deosebit de daunatoare pentru celulele pielii noastre cauzand:

  • Imbatranirea prematura a pielii
  • Hiperpigmentari
  • Anumite forme de cancer de piele
  • Fotodermatoze induse
reactii fototoxice

Arsuri solare puternice si deshidratarea pielii

vitiligo2

Vitiligo

alergii solare 2

Alergii solare

 

De aceea, orice expunere la soare impune anumite reguli ce trebuiesc respectate si adaptate, aplicarea protectiei solare corespunzatoare

NORESUN – PRIMA PROTECTIE CU FILTRE SOLARE ADAPTABILE

Noresun este prima formula inovatoare de protectie solara capabila sa-si adapteze gradul de protectie in functie de intensitatea radiatiilor UV si sa protejeze in mod optim pielea, indiferent de intensitatea razelor solare!

Are la baza un complex fotoprotector patentat, unic si ultra-performant – MELAN-OX 24 (asocierea dintre un anti-oxidant puternic si o peptida). Odata aplicat pe suprafata pielii MELAN-OX-ul functioneaza ca un scut impotriva razelor UV: raza UV ce intalneste oglinda (Melan-Ox) se reflecta, plecand imediat inapoi in mediul din care a venit, deci nu ataca celulele nici la suprafata nici in profunzime. Acest lucru se inampla cand soarele este intens. Cand intensitatea soarelui este mai scazuta Melan-ox actioneaza si in interior contribuind semnificativ la refacerea celulara, protejarea ADN-ului si stimularea regenerarii celulare pentru o protectie solara inteligenta.

Noresun Crema2

 

 

Noresun UV Crema SPF 50+
Protecti
e graduala

Pentru piele foarte deschisa sau expunere indelungata la soare foarte puternic

 

 

Noresun Crema minerala2

 

 

Noresun UV Crema minerala SPF 50
Protectie UV

Pentru piele foarte delicata (copii) sau piele intoleranta, alergica la filtrele chimice

 

 

 Noresun fluid2

 

Noresun UV Fluid SPF 30
Protectie graduala

Piele mai inchisa la culoare, deja bronzata, expunere moderata la soare

 

OptimaHealth

Optima Health

Leave a Comment