Inapoi sus

ALERGII SI INTOLERANTE

Sistemul imunitar asigura protectie organismului impotriva intrusilor (paraziti, bacterii sau virusi). Uneori, la anumite persoane predispuse genetic, sistemul imunitar isi greseste tinta si considera substante inofensive cum ar fi praful si polenul… ca fiind agenti patogeni, antrenand o serie de reactii in cascada: alergiile

Alergiile se pot manifesta sub diferite forme:

  • Rinita alergica (la polen, acarieni, mucegai, animale) se caracterizeaza prin diverse simptome: nas infundat, care curge sau insotit de mancarime, pierderea mirosului, stranut, ochi rosii si umflati.
  • Dermatita atopica (prurit) se caracterizeaza prin piele foarte uscata la copii, eczeme ale pliurilor si/sau ale orajilor, eczeme in evolutie.
  • Alergii alimentare care prezinta manifestari diferite (urticarie, edemul Quincke, tulburari de tranzit…)

Se stie ca ereditatea joaca un rol important in alergii dar nu explica totul. Schimbarea stilului de viata al tarilor este de asemenea responsabil: poluare, tutun, stil alimentar si mania pentru curatenia excesiva sunt fenomene care deruteaza sistemul nostru imunitar.

Pentru a atenua simptomele  alergiin oh 2

  • Intariti flora intestinala cu probiotice adecvate 
  • Pentru a diminua reactiile alergiilor respiratorii, optati pentru plante cu proprietati  deosebite, precum Coacazul negru, Patlagina, Socul

Optima Health

Leave a Comment