Inapoi sus

Pielea bebelusilor

Pielea bebelusilor este fragila si necesita o atentie speciala

 

Rivadouce bebe manuta 2

La nastere, pielea bebelusilor trece printr-o tranzitie brusca de la un mediu protejat, steril la unul umplut cu aer in care agresorii termici si microbieni abunda.
Pana la varsta de 3 ani, pielea unui bebelus este fragila, imatura, astfel ca functiile si reactiile sale sunt foarte diferite de cele ale pielii adulte.

 

 


Rivadouce piele

  • FILMUL HIDROLIPIDIC ESTE APROAPE INEXISTENT LA BEBELUSI, astfel ca stratul protector nu isi poate indeplini functia protectoare. Ca urmare pielea bebelusilor este mai sensibila, se usuca si irita mult mai repede.
  • STRATUL CORNOS AL PIELII BEBELUSULUI ESTE VARIABIL. Este foarte subtire in zona fesiera, fiind foarte permeabil si prin urmare vulnerabil la patrunderea diferitilor agenti potential daunatori.
  • EPIDERMA UNUI BEBELUSI ESTE FOARTE SENSIBILA LA FACTORII IRITANTI AI MEDIULUI INCONJURATOR: schimbatul des si frecarea de pielea a scutecului, frig, vant, umiditate

…din aceste motive, pielea bebelusilor necesita o ingrijire specifica si adaptata. Rivadouce are 40 de ani de experinta in domeniul pielii sensibile si fragile, in special cea a copiilor si bebelusilor.

OptimaHealth

Optima Health

Leave a Comment