Inapoi sus

Pielea sensibila & cuperoza

Pielea este reflexia emotiilor noastre. Disconfortul, senzatia de caldura, intepaturile, senzatia de mancarime, sunt semne ale unei pieli sensibile sau intolerente care uneori pot provoca neplaceri si dificultati in relatia cu cei din jur.

CE ESTE PIELEA SENSIBILA, INTOLERANTA?
Pielea sensibila

Pielea sensibilă se referă la o hiper reactivitate a pielii, caracterizată prin apariția senzatiei de usturime, supraîncălzire, furnicături ale pielii care duc la disconfort, posibil asociate cu durere sau prurit.

Pielea reactioneaza in fata unor factori variati, indiferent dacă sunt fizici (radiații UV, căldura), chimici (cosmetice, săpun, apă, poluare), psihologici (stres, oboseala, emotii) sau hormonali (ciclu  menstrual)… transformand-o intro piele fragila, afectata. Acest fenomen este definit ca hiper-reactivitate cutanată, care implică mecanisme non-imunologice, ceea ce duce la scăderea pragului de toleranță a pielii la stimuli de obicei bine tolerați.

Senzitivitatea fetei este o problema primara, fata fiind partea cea mai expusa actiunii cosmeticelor, factorilor externi…si mai ales atrage priviri.

Pe cine afecteaza?

Adesea denumită si “dermatoza invizibila”, pielea sensibila, iritabila, reactiva si chiar intolerantă afectează mai mult de una din două femei și unul din trei bărbați. O femeie din doua spune ca are pielea sensibila, iritata.
Pielea uscata sau deschisa la culoare are tendinta de a fi mai sensibila, cu toate acestea, pielea grasa poate fi, de asemenea, foarte delicata.

Această hiper-reactivitate tinde să devină mai puțin frecventă odată cu vârsta, mai ales după menopauză. În timp ce pielea devine din ce in ce mai uscata, devine mai putin sensibila decat pielea tanara.

Care sunt casensidiane barauzele ce duc la aparitia pielii sensibile?

Pielea poate fi afectata si astfel nu isi mai poate juca in totalitate rolul protector. Atacata, se apara in mod excesiv prin sistemul imunitar. Senzatia de piele care tine se manifesta, pielea devine sensibila, rosie, uscata si apare disconfortul.

Trei factori importanti pot fi responsabili

 • Modificari ale stratului cutanat protector, ale barierei cutanate, ceea ce permite unor alergeni sa traverseze pielea si sa favorizeze pierderile de apa.
 • Eliberarea crescuta a unor agenti inflamatori
 • Probleme de micro-circulatie ce pot produce roseate difuza pe suprafata pielii

De evitat

 • Sapunul
 • Gelurile si lotiunile hidroalcoolice
 • Uleiurile esentiale
 • Produsele cosmetice care contin complecsi, deoarece este dificil de identificat ingedientele continute de acestia.
 • Demachiantele abrasive
 • Mastile de curatare, exfoliante, peeling facut in casa, kituri micro-abrazive

 

CE ESTE PIELEA CU TENDINTA CUPEROZICA?

Pielea cu tendinta cuperozica prezinta adesea reactii cutanate la produsele cosmetice manifestandu-se prin aceleasi senzatii de mancarime, p

iele care tine, supra incalzire sau senzatii puternice de arsura, sau uneori chiar la aparitia eritemului.  In plus, sunt prezente deseori flush-urile vasomotorii.

Roșeața localizată sau difuză, vase de sange inestetice, înroșirea sau senzația de supraîncălzire sunt semne inconfortabile si vizibile ale pielii cu tendinta cuperozica sângerare incomode și vizibile. Consecințele psiho-afective sunt importante deoarece aceste semne ale pielii sunt adesea asociate cu emoțiile negative (auto-control insuficient, sentimente …)

De evitat

 • Bauturile alcoolice
 • Bauturile fierbinti
 • Uleiurile esentiale
 • Anumite medicamente, cum ar fi vasodilatatoarele
 • Mancarea picanta

Prin urmare, este important să tratam această “piele sensibilă” pentru a preveni riscul de „iritare”.

Diferente piele sensibila si cuperoza

Pionier in ingrijirea pielii sensibile, Sensidiane, este prima gama neurocosmetica ce ofera pielii sensibile, intolerante sau cu tendinta cuperozica, calmare imediata si de durata, asigurand in acelasi timp un nivel optim de hidratare si nutrientii necesari.

OptimaHealth

Optima Health

Leave a Comment