Inapoi sus

Sistemul imunitar al copiilor, un sistem ce poate fi influentat

Imunitatea poate fi denumita ca fiind capacitatea organismului de a rezista in fata substantelor straine cu potential amenintator pentru buna sa functionare.
Aceste “amenintari” pot fi de mai multe feluri: virusuri, bacterii, paraziti…

La nastere, nou nascutul se caracterizeaza printr-o imaturitate a tuturor mecanismelor de aparare imunitara. Primul an de viata ii va permite bebelusului sa isi castige dispozitive de aparare esentiale pana cand va avea un sistem imunitar matur spre varsta de 7 ani.

In functie de varsta copilului, este posibil sa alegem anumite masuri complementare procesului fiziologic de maturizare al sistemului imunitar.

O alimentatie variata si echilibrata permite aportul vitaminelor si mineralelor importante pentru bunca functionare al sistemului imunitar cum ar fi:imunitate copii 4

  • Vitamina C (coacaze, portocale, mango, ardei gras, ridichi negre, brocoli etc.)
  • Vitamina D si zinc (peste gras, produse lactate, galbenus)

Aportul de probiotice poate fi util pentru intarirea florei intestinale, stimularea capacitatii naturale de aparare si participarea la prevenirea infectiilor incepand cu cea mai mica varsta. Prebioticele furnizeaza energia necesara probioticelor pentru optimizarea activitatii lor.

Anumite plante sau substante naturale sunt utilizate in mod traditional pentru stimularea sistemului imunitar al copiiilor.

 imunitate copii 5

OptimaHealth

Optima Health

  • Mariana

    Noi folosim ulei de peste dar si vitamina C si D sunt extraordinare! scrieti va rog un articol si despre ce planta ar avea cel mai mare continut de vitamina c. Eu stiam despre Catina cate ceva, Multumesc,

    10 August, 2018 at 7:04 pm Reply

Leave a Comment